Home   >  Het Eiland   >  Wandelingen

Wandeling Staatsbosbeheer
Staatsbosbeheer heeft een wandeling uitgezet over Nederhemert-Zuid. De route gaat langs de Schans (een verdedigingswerk uit de 16de eeuw), akkers met biologisch dynamische landbouw, een natuurkampeerterrein van Staatsbosbeheer, kasteel Nederhemert, monumentale boerderijen en huizen.

De route is ongeveer 4 km lang en begint achter de Speeltuin. Het is een rondwandeling. Als u de paaltjes met de blauw-groene kop volgt, komt u vanzelf weer bij het beginpunt uit.
U kunt deze wandelroute op eigen gelegenheid lopen of met de gratis wandelfolder 'Wandeling Nederhemert-Zuid’. Deze is verkijgbaar bij de Speeltuin.

Wandeling Trees Blom
Naast Staatsbosbeheer heeft ook Trees Blom, een bewoonster uit Nederhemert, een beschreven wandelroute gemaakt; het betreft een vrij uitgebreide brochure.
Deze wandeling voert evenals de route van Staatsbosbeheer langs de Schans, het kasteel Nederhemert en monumentale boerderijen en huizen.

De route is ongeveer 2 km lang en begint achter de Speeltuin. De brochure heeft de titel ‘Wandeling over het eiland Nederhemert’ en is voor € 1,75 verkijgbaar bij de Speeltuin.

Koningin Beatrix opent kasteel in Nederhemert
Koningin Beatrix opent vrijdag 15 april kasteel Nederhemert dat compleet is gerestaureerd.
lees verder »
Herrezen uit zijn as: kasteel Nederhemert
Hij speelde er als kind, maar vanaf deze zomer gaat hij met zijn 21 medewerkers op kasteel Nederhemert kantoor houden.
lees verder »
Dit is een layout image