Home   >  Het Kasteel   >  Publicaties

Kasteel Nederhemert, een eeuwenlang bestaan
Door Johan Carel Bierens de Haan en Walter Kramer is het boek ‘Kasteel Nederhemert, een eeuwenlang bestaan’ geschreven. Dit fraai geïllustreerde boek vertelt het verhaal van de transformatie tot woonhuis, van verval en van restauratie naar nieuw gebruik.

144 pagina’s, 150 illustraties, gebonden, ISBN 90 400 9090 7. Uitgegeven door Waanders Uitgevers i.s.m. Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen.

Het boek kost € 24,95 en is te bestellen via de website van Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen: www.mooigelderland.nl, of door te bellen naar het hoofdkantoor, telefoon 026-3552555. Daarnaast is het ook verkrijgbaar in de boekhandel.

Rondgang door kasteel Nederhemert
Door Trees Blom en Corien van der Stelt is het boekje ‘Rondgang door kasteel Nederhemert’ geschreven. Het boekje geeft in tekst en beeld een beschrijving van alle verschillende ruimtes in het kasteel tijdens de restauratie: de woontoren, de ridderzaal, de ronde toren, de eetzaal, de keukentoren, de kelders en de zolders en telt 35 pagina’s.

Het boekje kost € 3,00 en is te bestellen via de website van Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen: www.mooigelderland.nl, of door te bellen naar het hoofdkantoor, telefoon 026-3552555. Daarnaast is het ook verkrijgbaar bij kasteel Ammersoyen, kasteellaan 1, Ammerzoden.

Gelderse Gezichten
Drie eeuwen portretkunst in Gelderland 1550 - 1850
Door R.E.O. Ekkart en J.C. Bierens de Haan is het boek Gelderse Gezichten, Drie eeuwen portretkunst in Gelderland 1550 - 1850 geschreven. Nog niet eerder werd onderzoek verricht naar de Gelderse portretkunst van de late 16de tot het begin van de 19de eeuw. Behalve de beschrijving van een 80-tal portretten bevat Het Gelders Portret vier inleidingen. Daarin worden de achtergronden van de Gelderse portretschilders en hun geportretteerden beschreven, evenals de historische context en de tijd waarin zij leefden.
Ook bevat het boek een inleiding over de rol van het portret in het historisch interieur en wordt er aandacht besteed aan het bijeenbrengen van portretcollecties in Gelderland.

192 pagina's, 100 kleurenfoto's, 100 zwart-wit foto's, paperback, ISBN 90 400 8729 6. Uitgegeven door Waanders Uitgevers, Zwolle, 2002.

Het boek kost € 22,95 en is te bestellen via de website van Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen: www.mooigelderland.nl, of door te bellen naar het hoofdkantoor, telefoon 026-3552555. Daarnaast is het ook verkrijgbaar in de boekhandel.

Koningin Beatrix opent kasteel in Nederhemert
Koningin Beatrix opent vrijdag 15 april kasteel Nederhemert dat compleet is gerestaureerd.
lees verder »
Herrezen uit zijn as: kasteel Nederhemert
Hij speelde er als kind, maar vanaf deze zomer gaat hij met zijn 21 medewerkers op kasteel Nederhemert kantoor houden.
lees verder »
Dit is een layout image